Oorsprong Rode Nierbonen
Rode nierbonen danken hun naam aan hun nierachtige vorm en kleur.
Productieproces Rode Nierbonen
Rode nierbonen worden met de hand geplukt en op 3 verschillende punten in het productieproces gecontroleerd op kwaliteit. De rode nierbonen worden onmiddellijk na de oogst grondig gereinigd. Eventuele stenen worden verwijderd. Daarna worden de bonen geselecteerd op grootte en vervolgens gepolijst.
Gezonde eigenschappen Rode Nierbonen en toepassingen
Rode nierbonen zijn zeer voedzaam omdat ze vol zitten met eiwitten, vitamines, mineralen en vezels. Ze zijn een goede vleesvervanger en zijn ook erg populair onder atleten. Bovendien geven deze rode nierbonen langdurige energie en een vol gevoel. Rode nierbonen kunnen zowel warm als koud gegeten worden. Je kunt ze gebruiken in stoofschotels, met taco's, in salades, in soep of bij pastagerechten.
De biologische sojameel wordt verkregen uit geroosterde sojabonen van biologische teelt. De lichtgekleurde sojameel is van nature lactosevrij en heeft een zeer hoog vezelgehalte. Het hoge eiwitgehalte maakt sojameel ook populair in de veganistische keuken. Als ei-vervanger meng je 2 eetlepels water met 1 eetlepel biologische sojameel. Dit maakt veganistische taarten succesvol, zolang het geen recept is met een bijzonder hoog ei-gehalte. Bij het bakken kan ongeveer 20% van de in het recept aangegeven graanmeel worden vervangen door de biologische sojameel.
Dit product is een gecontroleerd biologisch voedsel volgens DE-ÖKO-006.